صفحه شخصی علیرضا حاج محمدی   
 
نام و نام خانوادگی: علیرضا حاج محمدی
استان: خراسان شمالی
رشته: کارشناسی ارشد عمران
شغل:  نقشه بردار کاداستر ثبت اسناد و املاک
تاریخ عضویت:  1392/07/24
 روزنوشت ها    
 

 گردشگری در مناطق روستایی بخش عمومی

6

گردشگری در مناطق روستایی

نویسنده و پژوهشگر:علیرضاحاج محمدی لیسانس کارتوگرافی دانشگاه تهران و دانشجوی کارشناسی ارشد شهرسازی-برنامه ریزی شهری

Ahajmoammadi@Gmail.com
Ali_hajmohammadi59@yahoo.co.uk

چکیده:

از آن جهت که جمعیت کثیری از مردم جهان در مناطق روستایی زندگی می کنند و بیشتر مقاصد گردشگری،به خصوص در کشورهای در حال توسعه،شامل پارکهای ملی،مناطق بیابانی،کوهها،دریاچه ها و سایتهای فرهنگی است،که اکثر آنها غالبا در مناطق روستایی قرار دارند.بنابر این گردشگری از ویژگیهای مهم اقتصادِ روستایی در این سایتهای خاص است.این بدیهی است که گردشگری هرگز بر مناطق روستایی- مخصوصاً در کشورهای در حال توسعه - مسلط نخواهد شد،گستره پیچیده ای از مناطق روستایی وجود دارد که گردشگری و درآمدهای حاصل از آن برای آینده این روستاهها پیش بینی نشده است.

با نگاهی گذرا به برخی از نقاط کشور متوجه این نکته خواهیم شد که مناطقِ روستایی با برخی پتانسیلهای گردشگری و با نیاز مبرم برای توسعه این توانهای بالقوه اقتصادی وجود دارند.بنابراین،یک سوال مهم این است که آیا برای توسعه گردشگری در چنین مناطق روستایی می توان راهی برای گسترش مزایای توریسم و افزایش تاثیر آن بر فقر را به انجام رساند؟

هدف از گردشگری به نفع روستائیان، افزایش منافع خالص از عایدات گردشگری و افزایش مشارکت آنان در مدیریت محصول گردشگری به این گروه از ساکنان است.اگر گردشگری را در مناطق روستایی بتوان بیشتر توسعه داد،به خصوص در کارهایی که مشمول مشارکت محلی در تصمیم گیری ها و سرمایه گذاریها است،اثرات قابل توجهی بر اقتصاد این مناطق خواهد گذاشت.

گردشگری همچنین می تواند طیف وسیعی از مزایای دیگری را به مناطق روستایی ، مانند توسعه فرصت های زیر بنایی به ارمغان آورد.به این ترتیب در این مقاله استراتژی های بیشتری برای توسعه گردشگری روستایی به عنوان بخشی از یک برنامه گردشگری فرض می شود. با این حال،توسعه گردشگری روستایی چالش های خود را دارد.هر توسعه گردشگری موفق ،وابسطه به تجارت، بازرگانی،اقتصاد و مسائل مربوط به لجستیکی و تدارکات،مانند کیفیت محصول،دسترسی ،مهارتها و منافع سرمایه گذاران است. در بسیاری از این جنبه ها،مناطق روستایی ممکن است در یک نقطه نسبت به مناطق شهری و توسعه یافته ضعیف تر باشند.این چالش ها ممکن است با سیاست و موانع سازمانی آمیخته باشند،به خصوص در کشورهای در حال توسعه-به عنوان مثال پیچیدگی اداری در مناطق کم جمعیت و فقدان سیاست هماهنگ بین توسعه روستایی و توسعه گردشگری و اولویت های دولت مرکزی به مناطق روستایی را می توان نام برد.

گردشگری روستایی به اشکال و به دلایل مختلف لمس می شود.هدف از این مقاله بررسی استراتژی برای توسعه گردشگری در مناطق روستایی است.

سه شنبه 26 فروردین 1393 ساعت 13:45  
 نظرات