صفحه شخصی علیرضا حاج محمدی   
 
نام و نام خانوادگی: علیرضا حاج محمدی
استان: خراسان شمالی
رشته: کارشناسی ارشد عمران
شغل:  نقشه بردار کاداستر ثبت اسناد و املاک
تاریخ عضویت:  1392/07/24
 روزنوشت ها    
 

 انرژی، معماری و شهرسازی پایدار بخش شهرسازی

4

انرژی، معماری و شهرسازی پایدار،مطالعه موردی شهر مقدس مشهد و بجنورد

چکیده :

آیا می دانید شهرها مسئول مصرف بیش از 80% انرژی و همچنین تولید گازهای گلخانه ای هستند؟این حقیقت شگفت انگیز باعث شد در سال 2008 وسالهای پس از آن در اروپا کمیسون های متعددی در خصوص نقش دولتهای محلی برای مقابله با تغیرات آب و هوایی و کاهش عواقب آن در انرژی برگزار شود.

میثاق و عهد شهرداران و چند بخش دولت و مقامات محلی که مایل به اجرای سیاستهای انرژی پایدار، کاهش مصرف انرژی و تولید گازهای گلخانه ای در شهرها هستند را بر این داشت و از آنجا که این امر اقدامی است جامع که فقط با اقدام مسئولین به اجرا نمی رسد و محرز است که یاری و همکاری شهروندان را نیز می طلبد، میثاق و عهد شهرداران به عنوان یک ابتکار عمل در اروپا شروع شده است.با بررسیهای بیشتر متوجه شدیم که در سال 2009 شهر آلمانی فردریش شافن پروژه ای را تحت عنوان انرژی پایدار شهری در منطقه ENPI پیشنهاد کرد.

در ادامه با این باور خواهیم رسید که نقش ارگانها و سازمانهایی مانند،شهرداری،نظام مهندسی،معاونت عمرانی و دفاتر فنی استانداریها و... در مدیریت انرژی در شهر می تواند بیش از این پر رنگ تر باشد ولی متاسفانه در حال حاضر نظارت کمتری بر پروژه های شهری و شهرسازی در خصوص نحوه استفاده از انرژی در شهر را شاهد هستیم که امید است این روند با اجرای سیاستهای تعاملی از سوی سازمانهای تاثیر گذار بهبود یابد.

لذا با اتکاء به این نهادها و سازمانها در شهرها و مخصوصا در مراکز استانها می توان یک بازنگری کلی از استفاده انرژی در ساختمانها و شهرسازی را ارائه و مدیریت کرد.شهر مقدس مشهد و بجنورد به صورت مطالعه موردی انتخاب شده اند که هر دو از مراکز استان هستند و شهر مقدس مشهد نیز بعنوان یک کلانشر نیز محسوب می گردد.و از آنجا که تمرکز در این شهر بسیار بالا است و افزایش تراکم در آن پیشنهاد نمی شود و در کنار آن بجنورد به عنوان یک شهر میانی هنوز گنجایش بیشتری نسبت به مشهد دارد. از اینرو این دو شهر برای مطالعه انتخاب شدند که در ادامه مطالعات نگارنده بیشتر مشخص خواهد شد.

لازم به ذکر است این مقاله فقط به بررسی انرژی در معماری و شهرسازی در این دو شهر می پردازد و نظرات درج شده در این مقاله نه تاییدی است بر اقدامات انجام شده و نه نقد و یا رد آن.

شنبه 15 شهریور 1393 ساعت 09:28  
 نظرات